Jussi Laitinen ET:n hallituksen puheenjohtajaksi

24.10.2018 kello 08.24

Jussi Laitinen

Suomen suurimman energia-alan etujärjestön Energiateollisuuden (ET) puheenjohtajaksi on valittu Tampereen Sähkölaitoksen toimitusjohtaja Jussi Laitinen (52).

ET:n hallitus valitsi Laitisen puheenjohtajaksi liittokokouksessa Tampereella tiistaina. Energiateollisuuden hallituksen varapuheenjohtajana hän on toiminut 2017–2018. Tampereen Sähkölaitos Oy:n toimitusjohtajana Laitinen (dipl.ins.) on työskennellyt vuodesta 2009. Varapuheenjohtajiksi valittiin Tornionlaakson Sähkön toimitusjohtaja Heikki Hukkanen ja Helenin toimitusjohtaja Pekka Manninen.

"Energian käytön vähentäminen on ennen kaikkea päästökysymys"

Energiateollisuuden hallituksen tuore puheenjohtaja Jussi Laitinen painottaa, että energia-ala Suomessa on sitoutunut Pariisin sopimukseen päästöjen rajoittamiseksi.

- Energiatehokkuuden rooli kasvaa ja energian käytön vähentäminen on erityisesti päästökysymys. Suomella on tässä suuri potentiaali. EU:n puolestaan tulisi laajentaa päästökauppa kaikkeen fossiiliseen lämmitysenergiaan.

- Etenemme kohti Pariisin sopimuksen tavoitetta askel kerrallaan. Energiayhtiöt korvaavat yhdistetyn sähkön- ja lämmöntuotannon bioenergialla, jolla tuotetaan vain lämpöä. Suomi tarvitsee huippulämpölaitoksia myös jatkossa, eikä uusiutuva energia sovellu heikon varastoitavuutensa vuoksi hyvin niiden polttoaineeksi.

Laitinen muistuttaa, että fossiilisten polttoaineiden käyttö painuu Suomessa marginaaliin 2020-luvulla nykyiselläkin päästöohjauksella.

- Energiamarkkinoilla niillä on senkin jälkeen rooli, sillä niiden täydellinen kieltäminen on erittäin kallista. Oikea työkalu päästöjen vähentämiseksi on päästökauppa. Annetaan päästökaupan toimia ja kehitetään sitä.

Energiateollisuuden hallitus 2018–2019

Jussi Laitinen (pj), Tampereen Sähkölaitos Oy​
Heikki Hukkanen (vpj), Tornionlaakson Sähkö Oy
Pekka Manninen (vpj), Helen Oy
Roger Holm, Herrfors Oy Ab
Antti Jukarainen, HeadPower Oy
Juhani Järvelä, Oulun Energia Oy
Elina Kivioja, Vattenfall Oy
Jarmo Kurikka, Nurmijärven Sähkö Oy
Pekka Lehtonen, Kangasalan Lämpö Oy
Jukka Ruusunen, Fingrid Oyj
Arto Sutinen, Savon Voima Oyj
Tiina Tuomela, Fortum Oyj
Ilkka Tykkyläinen, Pohjolan Voima Oyj
Pekka Vihervuori, Paimion Lämpökeskus Oy
Rami Vuola, EPV Energia Oy