Jokelan tuulipuisto lisää Suomen Hyötytuulen tuotantokapasiteettia

16.08.2018 kello 09.37

Kalajoella sijaitseva Jokelan tuulipuisto on ostettu Suomen Hyötytuuli Oy:lle, jonka osakkaisiin myös Tampereen Sähkölaitos kuuluu. Tuulipuiston myi wpd europe GmbH.

- Jokelan tuulivoimapuiston ostaminen kasvattaa omistajiemme ja heidän asiakkaidensa tarvitsemaa ja tahtomaa panostusta uusiutuviin kasvihuonepäästöttömiin energiamuotoihin, joita voidaan käyttää jatkossakin edelleen kestävästi, ympäristöä varjellen ja hyvällä omallatunnolla, kertoo Suomen Hyötytuuli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Honkanen.

Jokelan tuulipuisto sijaitsee Kalajoella noin neljä kilometriä Kalajoen keskustaajamasta pohjoiseen. Tuulipuisto koostuu kahdestatoista 3 MW voimalasta ja se on tuottanut sähköä vuodesta 2015. Omistajanvaihdos ei vaikuta operatiiviseen toimintaan Kalajoella.

Suomen Hyötytuuli Oy:n tavoitteena on tuottaa kilpailukykyistä tuulisähköä osakkailleen. Kauppa lisää merkittävästi yhtiön tuulivoiman tuotantoa ja laskee tuotantokustannuksia.

- Suomen Hyötytuuli vahvistaa kaupalla tuotantoaan ja vuosituotantomme nousee yli 600 000 MWh:iin. Valmistaudumme samalla tuulivoiman lisärakentamiseen kasvattamalla volyymia, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Toni Sulameri.

Yhtiön 600 000 MWh:n tuotanto kattaisi esimerkiksi noin 37 000 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuisen energiatarpeen.

Kaupan myötä Suomen Hyötytuulella on kuusi toiminnassa olevaa tuulipuistoa, yksi Kalajoella, kaksi Porissa ja kolme Raahessa. Yhtiö on tuulivoiman edelläkävijä Suomessa ja tunnetaan myös vahvana merituulivoimaosaamisen kehittäjänä. Yhtiö rakennutti viime vuonna Porin Tahkoluotoon maailman ensimmäisen vaativiin jääolosuhteisiin suunnitellun merituulipuiston.

Suomen Hyötytuuli Oy on perustettu vuonna 1998 ja sen osakkaita ovat Tampereen Sähkölaitos Oy, Helen Oy (Oy Mankala Ab), Jyväskylän Energia Oy, Lahti Energia Oy, Lappeenrannan Energia Oy, Pori Energia Oy, Oy Turku Energia – Åbo Energi Ab ja Vantaan Energia Oy.