Henna on kesätyöntekijä ja pyöräsuunnistuksen maailmanmestari

26.08.2022 kello 10.03

Tampereen Sähköverkon kesätyöntekijä Henna Saarinen oli huimassa kunnossa Ruotsin Falunissa pidetyissä pyöräsuunnistuksen maailmanmestaruuskilpailuissa heinäkuussa. Hän voitti MM-kultaa niin viestikilpailussa kuin henkilökohtaisella matkalla sprintissä aivan ylivoimaisella esityksellä.

Henna Saarinen

Henna on harrastanut suunnistusta 7-vuotiaasta lähtien. Kun Henna oli 15-vuotias, kaveri ehdotti pyöräsuunnistusta ja osallistumista heti SM-kisoihin. Siihen Henna jäi heti koukkuun. Vuonna 2011 hän osallistui ensimmäisiin arvokisoihin ja 2015 ensimmäisiin aikuisten arvokisoihin. Kooveeta edustavaa vesilahtelaista Hennaa valmentaa Tommi Martikainen.

Henna Saarinen

Henna opiskelee Tampereen yliopistossa.

- Onneksi tenttejä pystyy sopimaan ja luennoitsijat tietävät, etten aina pysty olemaan paikalla. Tottakai urheilu on venyttänyt opintojani. Tavoite on kuitenkin, että valmistun kahden vuoden sisällä.

Kesäisin Hennan löytää Tampereen Sähköverkon toimistolta.

- Kiitos vaan työkavereille, että ihan paineettomana sain lähteä kisoihin. Ensin Timo ja sitten Karoliina tsemppasivat, että ei mitään paineita, mutta ilman mitalia et sitten tule takaisin, Henna nauraa.

Hennan mitalikahvit juotiin Sähkölaitoksella perjantaina 19. elokuuta. Tilaisuudessa Henna esitteli harrastusvälineitään ja mitalejaan. Videolta pyörivät Suomen edustajien suoritukset kisoissa.

Henna Saarisen mitalit

Lisätietoja mestaruuksista löytyy linkeistä: