Erilaisuus on rikkautta - musiikkiteatteria alakoululaisille

13.12.2018 kello 15.45

Tampere-talossa nähtävä uusi musiikkiteatteriesitys Asennoitumishoitumiskysymys tarjoilee elämyksiä ja asennekasvatusta pirkanmaalaisille eka- ja tokaluokkalaisille tammikuussa 2019.

– Asennoitumishoitumiskysymys on musiikkiteatteriesitys, jossa esitellään erilaisuutta harrastusten ja perhetilanteiden osalta. Esityksessä tuodaan näkyväksi kiusaamista, itsekkyyttä ja ulkopuoliseksi jättämistä ja kannustetaan välittämään toisesta – sekä asettamaan nollatoleranssi kiusaamiselle, kuvailee esityksen käsikirjoittanut kulttuurialan monitoimimies Janne Viitaniemi.

Esityksen toteuttajina ovat Tampere-talo, Tampereen Sähkölaitos, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Pirkanmaan Osuuskauppa. Asennoitumishoitumiskysymyksen näyttelijöinä nähdään TAMKin musiikkiteatterilinjan opiskelijoita.

Pirkanmaalaiset eka- ja tokaluokat pääsevät seuraamaan maksuttomia musiikkiteatteriesityksiä 22.–24.1. Esityksen toivotaan tuovan uusia lähestymistapoja kaikkia koululaisia koskettaviin teemoihin.

Asennoitumishoitumiskysymys

Vastuullisuusyhteistyötä

– Tampereen Sähkölaitos -yhtiöt eivät hyväksy minkäänlaista epäasiallista kohtelua tai sukupuolista häirintää työpaikalla. Sellaisten estäminen on jokaisen vastuulla. Aiheesta on jo vuonna 2011 annettu Ollaan ihmisiksi -ohje. On tärkeää, että lapset jo pienestä lähtien oppivat pitämään erilaisuutta rikkautena, kuvailee Tampereen Sähkölaitoksen markkinoinnista ja viestinnästä vastaava johtaja Pertti Suuripää.

– Tampereen ammattikorkeakoulun arvoina ovat yhteisöllisyys, yksilön ja erilaisuuden kunnioittaminen; koulutusorganisaationa TAMKilla onkin nollatoleranssi kiusaamisen suhteen niin opiskelijoiden kuin henkilökunnankin osalta. Esityksen aihe on ajankohtainen ja tärkeä, ja tästä syystä lähdimme mielellämme produktioon mukaan. Opiskelijamme ovat työstäneet suvaitsevuuden aihepiiriä eri näkökulmista ja ovat valmiita tuomaan lapsille ajatuksia herättävän esityksen, kommentoi TAMKin Taide, Musiikki ja Media -yksikön johtaja Kai Salonen.

– Panostamme Pirkanmaan Osuuskaupan vastuullisuusyhteistyössä erityisesti lapsiin ja nuoriin. Erilaisuuden rikkaus ja kiusaamisen vastainen työ on yhdistetty kiinnostavalla tavalla kulttuurielämykseen, joten tähän oli helppo lähteä mukaan, kertoo puolestaan Pirkanmaan Osuuskaupan yrityskuvavastaava Viivi Pärssinen.

Lisätiedot esityksistä:

Aiheet: Vastuullisuus