Aurinkovoimala asennettiin Lämpötalon katolle

13.10.2017 kello 13.06

Aurinkovoimala

Tampereen Sähkölaitoksen toimipisteen katolle Tampereen Ratinaan asennettiin eilen pieni aurinkovoimala. Lämpötalon katolla on nyt 28 polykideaurinkopaneelia, joiden toivotaan tuottavan noin 6500 kilowattituntia sähköä vuodessa. Paneelit on suunnattu kohti etelää ja ne on asennettu 17 asteen kulmaan. Näin pitäisi saada eniten aurinkoenergiaa talteen vuoden mittaan.

Lämpötalon aurinkovoimala toimii esimerkkinä pientuotannosta, jolla vähennetään kiinteistökohtaisesti ostoenergian tarvetta. Aurinkosähköjärjestelmä käsittää 28 kpl 260 W aurinkopaneelia, joiden tuotanto syötetään kolmivaiheisena kiinteistön sähköverkkoon. Aurinkosähköjärjestelmä on tavallaan sarja sähköverkkoon kytkettäviä aurinkovoimaloita, jotka muuntavat auringon säteilyenergian suoraan normaaliksi 230 V, 50 Hz käyttösähköksi. Kun aurinkosähköä ei ole saatavilla, käyttösähkö tulee saumattomasti paikallisesta sähköverkosta.

Aurinkovoimala

Paneelin päällä on vahva likaa hylkivä, pinnoitettu lasipinta. Kun aurinko paistaa, paneeli lämpiää ja sulattaa lumen itse. Järjestelmä on käytännössä huoltovapaa.

Aurinkovoimala

Yhteistyökumppanimme Finnwindin kolmihenkinen asennustiimi hoiti aurinkovoimalan asennustyön 1,5 päivässä.

Jos harkitset oman aurinkovoimalan hankkimista, tule käymään meillä Lämpötalossa. Täällä näet käytännössä, millaisen aurinkojärjestelmän voit meiltä hankkia!

Aiheet: Aurinkoenergia