As Oy Puistoatala otti älykkään lämmönjakokeskuksen ilman investointeja

15.12.2020 kello 07.28

Taloyhtiön kaukolämmön jakokeskukset ovat asunto-osakeyhtiön omaisuutta. Ne kaipaavat huoltoa ja uusintaa noin 20 vuoden välein. Perinteisesti kunnossapitovastuu on ollut taloyhtiöllä, mikä on joskus osoittautunut haasteelliseksi. Sähkölaitos haluaa auttaa asiakkaitaan, ja on siksi tuonut markkinoille Lähilämpö Lokoisa -palvelun, jolla kiinteistöön saadaan uusi älykäs lämmönjakokeskus vaivattomasti kokonaispalveluna.

Uuden laitteiston lisäksi kiinteistöön asennetaan lämpötila-anturit, joiden avulla ohjataan laitteiston toimintaa ja optimoidaan kiinteistön energian käyttö. Asiakkaan kanssa sovitaan halutut olosuhteet, jolloin sisälämpötila pysyy tasaisena ja vältytään turhalta lämmitykseltä.

Lähilämpö Lokoisa -palvelukokonaisuus ei vaadi asiakkaalta investointeja, sillä kaikki hoituu kiinteällä kuukausimaksulla. Budjetointi helpottuu, eikä yllättäviä kulueriä synny palvelun aikana. Palveluun kuuluu kaikki tarvittavat laitteistohuollot ja korjaukset sen sopimuskauden aikana.

Palvelun ensimmäinen asiakas on tamperelainen As Oy Puistoatala, joka hankki palvelun heti alkuvaiheessa. Lähilämpö Lokoisa -palvelu vakuutti taloyhtiön hallituksen helppoudellaan.

- Lokoisa-palvelulla vastuu saadaan siirrettyä ammattilaisille, eikä meidän tarvitse hallituksena tarkkailla kelien kylmetessä, toimivatko laitteet ja pitäisikö joku kutsua tarkistamaan, vaan valvonta on teillä Sähkölaitoksella. Toimenpiteitä tehdään heti, jos jotain ilmenee, kertoo Puistoatalan hallituksen jäsen Mia Kuitunen.

Mia Kuitunen ja Juha Määttä

Juha Määttä ja Mia Kuitunen As Oy Puistoatalan hallituksesta ovat vakuuttuneet Lähilämpö Lokoisa -palvelusta taloyhtiölleen.

Lähilämpö Lokoisa -palveluun sisältyvä älykäs lämmönseuranta ja huoneistokohtaiset lämpötila-anturit kiinnostavat myös. Tehostunutta energianseurantamahdollisuutta pidetään Puistoatalassa tervetulleena ominaisuutena.

- Tähän mennessä on oltu sen varassa, että on itse vertailtu kulutuslukemia aiempiin vuosiin, mutta ei ole ollut reaaliaikaista seurantaa. Nyt pääsee paljon paremmin kartalle taloyhtiön energiankulutuksesta, ja näkee millä tasolla se on. Se herättää varmasti miettimään, pitäisikö tehdä energiantehokkuuden parantamista jatkossa muillakin toimenpiteillä, painottaa hallituksen puheenjohtaja Juha Määttä.

- Ja tietysti se, että jos tehdään jotain energiatehokkuusremontteja ja toimenpiteitä, niin nyt meillä on tapa, joilla pystytään seuraamaan tuloksia. Tähän asti on menty mutu-tuntumalla niiden osalta, Mia Kuitunen täydentää.

Määtän mukaan palvelun käyttöönottokin sujui moitteetta.

- Palvelun asennus meni todella loistavasti. Käyttöveden katko oli todella lyhyt ja siihen voi olla kyllä tyytyväinen. Lämmönjakokeskuksesta tuli siisti ja hyvännäköinen.

Lisätietoja Lähilämpö Lokoisa -palvelusta:

myyntipäällikkö Pasi Taskinen
pasi.taskinen.@sahkolaitos.fi
p. 040-824 9593.