Älykäs kaukolämpö -palvelu tarjoaa energiansäästöä olosuhteista tinkimättä

09.10.2018 kello 11.38

Isännöitsijätilaisuus

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään Suomessa tällä viikolla. Kampanjan erityisteemana on tänä vuonna taloyhtiöille kohdistettu Energiahukka yhteisesti kuriin. Energiahukka haukkaa taloyhtiön energiakustannuksista jopa 30 %. Energiansäästöviikko tarjoaa vinkkejä taloyhtiöiden hallinnolle ja asukkaille, jotta taloyhtiöissä voidaan aloittaa kuntokuuri.

Tampereen Sähkölaitoksen uusi Älykäs kaukolämpö -palvelu tarjoaa täsmäkeinot taloyhtiöiden energiansäästöön – ja kaiken lisäksi asumismukavuudesta tinkimättä!

Palvelu tasaa kaukolämmön huipputehoja, optimoi kiinteistön lämmöntarvetta ja pienentää siten lämmityskuluja. Palvelu tuottaa reaaliaikaista tietoa kiinteistön sisäilmaolosuhteista ja auttaa pitämään ne tasaisina lämmityskaudella. Kun kiinteistössä on huoneistokohtaiset lämpötila-anturit, voidaan taloyhtiön energiahukat löytää kohdennetusti. Järjestelmän avulla voidaan arvioida lämmityksen toimintaa ja huoneistojen lämpötilojen eroavaisuuksia.

Taloyhtiö säästää paljon, kun perussäädöt saadaan kuntoon ja lämpötilavalitukset vähenemään, usein jopa kokonaan loppumaan. Motivan arvioiden mukaan oikein tehdyllä perussäädöllä taloyhtiö säästää 10 - 15 % energiakulutuksessa. Kun tähän päälle lisätään Älykäs kaukolämpö -palvelun tekemä hienosäätö, niin kokonaissäästöt voivat olla lähempänä 20 %. Myös huoltotoimet on helpompi kohdistaa havaittuihin ongelmakohtiin.

Ilmastonmuutosta hidastamassa

Moni säätää omaa patteria sen mukaan, tuntuuko patteri kylmältä vai lämpimältä. Mieluummin pitäisi katsoa lämpötila mittarista. Kun kiinteistössä on Älykäs kaukolämpö -palvelu, ei itse tarvitse tehdä sitäkään, vaan järjestelmä tarkkailee ja säätää keskimääräistä huonelämpötilaa halutuksi. Jos lämmityksen perussäätö on kunnossa, yksittäiset huonelämpötilat ovat mahdollisimman lähellä keskimääräistä huonelämpötilaa.

- Yleensä se on 21 tai 22 astetta, kertoo tuotepäällikkö Suvi Suojanen Sähkölaitokselta.

Tuoreen tutkimuksen mukaan hämmästyttävän suuri osa suomalaisista haluaisi vaikuttaa ilmastonmuutoksen hidastamiseen, mutta ei tiedä, miten voisi itse vaikuttaa. Oman kodin ja taloyhtiön kautta se on nyt tehty helpoksi ja mahdolliseksi.

- Jos asut kaukolämmöllä lämpiävässä talossa, ota yhteyttä taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaan tai isännöitsijään ja kerro Älykäs kaukolämpö -palvelusta. Moni Tampereen seudun isännöitsijä siitä onkin jo kuullut, koska esittelimme palvelua syyskuussa isännöitsijätilaisuudessa. Se sai todella positiivisen kiinnostuneen vastaanoton, Suvi kiittelee.

Lisätietoja:
- Älykäs kaukolämpö -palvelu: https://www.sahkolaitos.fi/lampoa-ja-viileytta/alykas-kaukolampo--palvelu/
- Energiansäästöviikko: https://www.motiva.fi/ratkaisut/energiansaastoviikko

Isännöitsijätilaisuus

Kuvat ovat isännöitsijätilaisuudesta syyskuun lopusta.

Kysy lisää: Suvi Suojanen, suvi.suojanen@sahkolaitos.fi