Aila-myrskyn jäljiltä sähköt palautettu, mutta puita maassa

18.09.2020 kello 22.46

Tampereen Sähköverkon osalta toiminta Aila-myrskyn kanssa käynnistyi torstai-aamuna kuuden jälkeen ensimmäisellä keskijännitevialla. Näitä vikoja tuli pitkin päivää kaikkiaan 15 kappaletta.

Myrskyn aikana ei kuitenkaan tullut vikaryppäitä, vaan koko päivän kestänyt tuuli aiheutti häiriöitä tasaiseen tahtiin niin, että syntyneet viat pystyttiin korjaamaan kutakuinkin ilmaantumistahtia. Yhtä saarikohdetta lukuun ottamatta kaikille asiakkaille saatiin palautettua sähköt ennen iltaseitsemää. Sen jälkeen heikentyvä tuuli ei enää aiheuttanut uusia häiriöitä. Saareen ei enää illan pimetessä haluttu kovassa aallokossa lähteä veneilemään, vaan vika käytiin korjaamassa tänään perjantaina.

myrskyn jälkien korjaamista Teiskossa

Torstain aikana otettiin vastaan huomattava määrä puheluita, joista saatiin hyvin tietoa johdoille kaatuneista puista ja korjaustoimenpiteitä pystyttiin ohjaamaan tehokkaasti suoraan vikapaikoille. Tästä iso kiitos kaikille vikapaikkoja ilmoittaneille asiakkaille!

Ilmoitettuja pienjännitevikoja korjattiin myöhään perjantain vastaiseen yöhön ja jatkettiin edelleen perjantaina. Kaiken kaikkiaan vikailmoituksia kaatuneista puista otettiin vastaan perjantai-iltapäivään mennessä noin sata kappaletta.

Korjaustöihin maastossa osallistui parikymmentä henkeä urakoitsijoiden ja verkkoyhtiön omaa henkilökuntaa ja hieman vajaa kymmenen henkeä käyttökeskuksessa ja vikapuheluita vastaanottamassa. Lämmin kiitos tälle joukolle tilanteen hoitamisesta hienosti!

Myrskyn aiheuttamat vahingot jäivät sen verran pieniksi, että perjantaiksi varattu helikopteri pystyttiin vapauttamaan jo torstaina muihin tehtäviin. Samoin torstaina reservissä pidetyt raivausurakoisijan metsurit.

Verkolla on vielä varmuudella kaatuneita puita ja niistä odotellaankin ilmoituksia pitkin viikonloppua, kun ihmiset käyvät tarkastelemassa vahinkoja mökeillään. Viikonlopuksi on varattu normaalia enemmän väkeä havaittavia vaurioita korjaamaan.

Havainnoista voi ilmoittaa Sähkölaitoksen vikailmoitusnumeroon 0800-90171. Linjoihin nojaavia puita ei saa poistaa itse, vaan ilmoittakaa niistä meille, niin käymme korjaamassa ne pois.

 

Jouni Vanhanarkaus

Käyttöpäällikkö, Tampereen Sähköverkko Oy