232 sivua, 199 kuvaa, 47 värikaaviota

10.01.2018 kello 13.15

eläkeläisiä

Tampereen Sähkölaitoksen 130-vuotishistoriikki julkaistiin eilen Tampere-talossa. Tilaisuuden kunniavieraina olivat Sähkölaitoksen omat eläkeläiset, joita olikin saapunut paikalle runsain joukoin, noin 150.

Tapani Leppäsalko

Tilaisuuden juonsi persoonalliseen tyyliinsä Tampereen Veran mittausmies Tapani Leppäsalko.

Olavi Toiva

Historiikin kirjoittaja on Sähkölaitoksen eläkeläinen, entinen Tampereen Kaukolämpö Oy:n toimitusjohtaja Olavi Toiva. Teoksen visuaalisesta puolesta on vastannut tamperelainen graafikko Veli-Pekka "Nalle" Ritvola.

Jari Korkki

Jotta tamperelaiskattaus oli täydellinen, myös Olavin haastattelija oli alkujaan Rantaperkiön poikia, toimittaja Jari Korkki.

Jussi Laitinen

Tampereen Sähkölaitoksen toimitusjohtaja Jussi Laitinen kehui historiikkiä asiantuntevaksi ja tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Kirjassa ei ole fire and fury -tyylisiä paljastuksia, vaan täyttä energia-asiaa tamperelaisesta näkökulmasta - ja uudella tavalla painotettuna.

uusi video

Sähkölaitoksen uusi esittelyvideo oli tilaisuudessa maailman ensi-iltapäivässä. Kaikki näyttelijät näyttelivät videolla omia itsejään, Sähkölaitoksen työntekijöitä.

Korkki, Toiva ja Ritvola

Jari Korkki ja Nalle Ritvola (oik.) olivat molemmat muuttaneet historiikin myötä käsityksensä Tampereen Sähkölaitoksesta. Nalle oli innostunut työstä niin paljon, että oli käynyt jopa itse ottamassa nykypäivän kuvia historiikkiin.

- Tämä oli työ ihan parhaasta päästä, Nalle kiitteli.

Myös Nalle sai kiitosta paneutumisesta. Vaikka historiikissä on 232 sivua, se ei ole puuduttava tietotulva, vaan 199 kuvaa ja 47 värillistä kaaviota rikkovat sopivasti tekstivirtaa ja pitävät mielenkiinnon asiassa.

jono

Kirjailija Toiva signeerasi historiikkejä eläkeläisille. Tässä jonon keulilla on Erkki Rikkonen.

Tarja Heikkilä

Tarja Heikkilä ja Anja Kauraniemi haastoivat Olavi Toivaa muistamaan, minkä nimisiä vanhat työtoverit olivatkaan. 

signeerausjono

Tilaisuuden parasta antia olivat kohtaamiset, muistelut, tutut kasvot.

energiajohtajia

Energiamarkkinoiden johtajia kolmessa polvessa: Teuri Raevaara (vas.), Markku Jaakkola sekä nykyinen Energiamarkkinat-yksikön johtaja Jukka Joronen.

jogurttilakkaleivos

Tilaisuudessa nautittiin kahvin kanssa 130-vuotisjuhlien kunniaksi suussasulava jogurttilakkaleivos.

Timo Laaksonen

Nykyinen talousjohtaja Timo Laaksonen keskusteli Pertti Hellmanin kanssa kahvitilaisuudessa.

Juhlista lähti tyytyväisiä eläkeläisiä: osa suunnisti tutustumaan Tampere-talossa sijaitsevaan Muumimuseoon, osa lähti jatkoille entisten työkavereiden kanssa ja osa lähti suoraan kotiin lukemaan historiikkiä. Kiitos jokaiselle paikalla olleelle! Teitte tästä ikimuistoisen tilaisuuden.

katsojia

katsojia

katsojia