Älykästä kaukolämpöä kiinteistön mittojen mukaan

Älykäs kaukolämpö on Sähkölaitoksen digitaalinen palvelu taloyhtiöille ympäri Suomen. Se tasaa kaukolämmön huipputehoja, optimoi kiinteistön lämmöntarvetta ja pienentää siten lämmityskuluja. Hinnoittelurakenne on selkeä: koko palvelukokonaisuus pelkillä kuukausimaksuilla. Helppoa ja huoletonta!

Palvelu tuottaa reaaliaikaista tietoa kiinteistön sisäilmaolosuhteista ja auttaa pitämään ne tasaisina lämmityskaudella. Siten asumismukavuudesta ei tarvitse tinkiä. Entistä älykkäämpi kaukolämpöpalvelu merkitsee myös sinulle ympäristöystävällistä asumista.

Sähkölaitoksen kumppanina Älykäs kaukolämpö -palvelun kehityksessä on ollut tamperelainen Enermix Oy. Yritys on erikoistunut digitalisaatiota hyödyntäviin kokonaisratkaisuihin, joiden avulla kiinteistöistä tehdään älykkäitä ja energiatehokkaita.

Säästöä, asumismukavuutta, reaaliaikaista energiatietoa

Älykäs kaukolämpö -palvelu:

  • Pienentää kaukolämmön huipputehoja ja kulutusta
  • Säästää lämmityskuluja jopa 10 %
  • Kertoo reaaliaikaiset tiedot sisäilmaolosuhteista
  • Auttaa pitämään sisälämpötilan tasaisena kiinteistössä
  • Helpottaa lämmitysjärjestelmän säätöä
  • Tuo esiin patteriverkoston tasapainotustarpeen
  • Auttaa huoltotoimien suunnittelussa ja vähentää huoltokäyntien määrää

Älykäs kaukolämpö -palveluun voidaan liittää eri valmistajien laitteita, ja siten se on teknologia- ja laiteriippumaton.

Palvelun monipuolisessa extranetissä voit seurata kiinteistösi lämmitystietoja ajantasaisesti ja todeta sen käyttöönoton positiiviset vaikutukset.

Alla olevat kuvat havainnollistavat tyypillisen taloyhtiön kaukolämmön tehontarvetta. Se on suurimmillaan aamuisin ja iltaisin, kun lämmintä käyttövettä kuluu paljon. Palvelun käyttöönoton jälkeen tehotarpeen huippuja ja kulutustasoa pystytään laskemaan, kun lämmitystä ohjataan älykkäästi taloyhtiön lämmöntarpeen mukaan.

Merkittävää säästöä taloyhtiöille

Älykäs kaukolämpö-palvelua on kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa. Ensimmäisten kiinteistöjen tulokset ovat lupaavia:

         Lämmitysenergiaa säästyi jopa 10%

         Lämpötehon tarve pieneni parhaimmillaan n. 20%

         Kaukolämpölaskun summa väheni jopa 10%

         Säästöt olivat parhaimmillaan yli 10000 euroa vuositasolla.

 

Lue lisää Älykäs kaukolämpö-palvelusta alta ja ota yhteyttä asiantuntijoihimme. Suunnitellaan yhdessä juuri sinun kiinteistöllesi sopiva palveluratkaisu.