Usein kysyttyä

Olemme koonneet avuksesi vastauksia kysymyksiin, joita meiltä kysytään eniten. Niistä voit löytää valmiin vastauksen nopeasti omaankin kysymykseesi.

Voit ottaa yhteyttä myös yhteydenottolomakkeella. Vastaamme sinulle henkilökohtaisesti mahdollisimman pian.

Kyllä, meiltä saat sopimuksen kotiisi, vapaa-ajan asuntoosi tai yritykseesi ympäri Suomen. Tutustu tuotteisiimme  tästä.

Voit päättää vanhan sähkösopimuksesi kätevästi samalla, kun teet kanssamme sopimuksen uuteen kotiisi. Suosittelemme tekemään uuden sopimuksen viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen muuttoa. Jos kyseessä on kiinteistön kauppa (omakotitalo tms.), olethan yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse sähköliittymän siirtämiseksi.

Määräaikainen sopimuksesi päättyy, kun muutat. Tee uusi sopimus verkkosivuiltamme tai soittamalla asiakaspalveluun.

Myyjänvaihto nykyiseltä yhtiöltä Tampereen Sähkölaitokselle on sinulle helppoa. Voit tehdä sen kätevästi verkossa tai soittamalla asiakaspalveluun.
Hoidamme puolestasi kaikki myyjänvaihtoon liittyvät toimenpiteet.

Jos haluat päättää vanhan myyntisopimuksesi, ja et halua tehdä uutta sopimusta, ota yhteyttä Asiakaspalveluumme, p. 020 630 3000.

Olemme todentaneet kotitalouksille ja pienyrityksille myymämme uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön virallisilla alkuperätakuilla. Alkuperätakuujärjestelmää ylläpitää Suomessa kantaverkkoyhtiö Fingrid Oy, ja sen valvojana toimii Energiavirasto.

Energiayhtiöt velvoitetaan ilmoittamaan eri tuotantotavoilla verkkoon tuotetun sähkön määrän, ja sen perusteella pystytään selvittämään sähkön alkuperä.

Sähkönmyyjät puolestaan ostavat alkuperätakuita myymänsä uusiutuvan sähkön verran. Näin varmistutaan siitä, että myyty sähkö on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä, ja että uusiutuvaa energiaa on myynnissä vain sen verran kuin sitä on sähköverkkoon tuotettu.

Lisätietoa myymämme sähkön alkuperästä

Lähetämme laskun yhden, kahden tai kolmen kuukauden välein riippuen sähkön kulutuksesta, lämmitystavasta tai siitä mitä sopimuksen tekohetkellä on sovittu.

Voit vastaanottaa laskusi e-laskuna, suoramaksulaskuna tai paperilaskuna. Paperilasku on sinulle maksuton. Ympäristöystävällisen e-laskun teet kätevästi omassa verkkopankissasi.

Kuluttaja-asiakkaana voit siirtää eräpäivää 15 vuorokautta laskusi alkuperäisestä eräpäivästä. Eräpäivän siirtäminen maksaa 4,50 € (sis. alv). Lisäksi eräpäivän jälkeiseltä ajalta peritään viivästyskorko. Mikäli haluat siirtää laskusi eräpäivää, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Suoramaksulle ei ole mahdollista saada maksuaikaa.

Voit seurata kulutustasi jopa tunnin tarkkuudella rekisteröitymällä maksuttomaan Wattimaatti-palveluumme osoitteessa wattimaatti.fi.  Palvelusta löydät myös sopimuksesi ja laskusi.

Lisätietoja Wattimaatista

 

Kiireellisissä muutoissa suosittelemme olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse. Mahdollisesta sähköjen kytkennästä samalle tai seuraavalle päivälle verkkoyhtiö voi veloittaa pikakytkentämaksun. 

Tampereen Sähköverkko Oy:n alueella sopimuksen tekopäivää seuraavan päivän kytkentä on maksuton, jos sopimus tehdään edellisenä arkipäivänä klo 14.30 mennessä. Samana päivänä tehdyt kytkennät maksavat pikakytkentämaksun 161,20€ (sis. ALV).

Ostamasi sähkön alkuperä riippuu sähkötuotteestasi, minkä olet valinnut. Kuluttaja- ja pienyrityksille myydyistä tuotteista valtaosa on uusiutuvilla energialähteillä tuotettua. Lähisähkö on tuotettu joko puuaineksella, Tammerkosken vedellä tai tuulella. HyötyEnergia tuotetaan sekajätteellä ja muut tuotteet pohjoismaisella vesivoimalla. Suuryrityksille myydään heidän haluamillaan energialähteillä tuotettua sähköä. Sähkölaitoksella ei ole ydinvoimaosuuksia ydinvoimaloista.

Lisätietoa myymämme sähkön alkuperästä

Kaukolämmön tuotantomuodot vaihtelevat hieman enemmän eri energialähteiden kesken. Olemme siirtymässä yhä enemmän kohti uusiutuvaa energialähteitä. Tällä hetkellä lähes puolet lämmöstä tuotetaan puuaineksella ja noin puolet pääasiassa turpeella ja maakaasulla.

Lisätietoja tuotetun kaukolämmön alkuperästä

Lämpöverkostomme on jo 600 km pitkä Tampereella ja lähitaajamissa. Myyntimme antaa tarkan saatavuuden kiinteistöllenne.

Lämmön verkostokartta

Laitteisto on kunnossa, kun kaukolämmön paluuveden lämpötila on alle 65 °C, eikä laitteistossa ole näkyviä vuotoja. Siirtimen mahdollinen sisäinen vuoto voidaan havaita mm. vuototestillä. Laitteiston tekninen käyttöikä on n. 20-25 vuotta. Arvio mahdollisesta laitteiden vaihtotarpeesta kannattaa pyytää lämpöammattilaiselta.

Laitteiston mittakeskus (sulut, energiamittari ja lianerotin) ovat lämpöyhtiön ylläpitovastuulla. Muista laitteista vastaa kiinteistön haltija/omistaja.

Lämmönjakohuoneen laitevastuu