Kulutus Tampereella

Tällä sivulla voit seurata Tampereen energiankulutusta reaaliaikaisesti. Kaukolämmön osalta mukana ovat myös Pirkkala ja Ylöjärvi. Sähkön osalta mukana on Tampereen Sähköverkko Oy:n alueella kulutettu sähkö. Tuotantomme on energiatehokasta ja vähäpäästöistä, todellista lähienergiaa!

Kulutus Tampereella nyt

Kaukolämpö

{{klCurrent}} MW
Ennätys: {{klRecord}} MW

Kaukojäähdytys

{{kjCurrent}} MW
Ennätys: {{kjRecord}} MW

Sähkö

{{jakeluCurrent}} MW
Ennätys: {{jakeluRecord}} MW

Kaukolämpö

Olemme toteuttaneet viime vuosina nopeassa tahdissa onnistuneen energiakäänteen, jolla olemme siirtyneet käyttämään uusiutuvia polttoaineita fossiilisten sijaan. Hyödynnämme lämmön tuotannossa yhä enemmän puuperäisiä aineksia: metsänjalostuksen puutähteitä ja pellettiä. Lisäksi lämpöä tuotetaan sekajätteestä Tammervoiman hyötyvoimalassa. Energiakäänteen ansiosta kaukolämmön tuotantomme hiilidioksidipäästöt ovat alentuneet jopa 33 % viimeisten kahdeksan vuoden aikana.

Lue lisää täältä
https://www.sahkolaitos.fi/lampoa-ja-viileytta/lamporatkaisut/
https://www.sahkolaitos.fi/lampoa-ja-viileytta/lamporatkaisut/alkupera/

 

Kaukojäähdytys

Kaukojäähdytys on ympäristöystävällistä jäähdytystä suoraan Näsijärven syvänteistä. Se perustuu jäähdytystekniikkaan, jolla jaellaan järviveden viileyttä putkiston välityksellä kiinteistöihin. Tampereen Sähkölaitos on Suomen ja Euroopan suurin järvivedellä tuotetun jäähdytyksen toimittaja.

Lue lisää täältä
https://www.sahkolaitos.fi/lampoa-ja-viileytta/jaahdytysratkaisut/

 

Sähkö

Myimme kuluttajille ja pienyritysasiakkaille vuonna 2017 pääosin uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä. Noin 93 % tuotettiin joko vedellä, tuulella tai puuperäisillä polttoaineilla. Noin 7 % tuotettiin sekajätteellä Tammervoiman hyötyvoimalassa.

Lue lisää täältä
https://www.sahkolaitos.fi/valoa-ja-virtaa/sahkoa-kuluttajille/
https://www.sahkolaitos.fi/valoa-ja-virtaa/palvelut-ja-edut/sahkon-alkupera/